Dancing on the Edge Urgent artistic dialogues with the middle east

Tags

project

Above Zero

Ossama Halal / Koon Theatre Group

Syrische Brecht in actuele multidisciplinaire theatervoorstelling

EUROPESE PREMIÈRE
Een grote cast makers van uiteenlopende disciplines en achtergronden gaat op zoek naar antwoorden op levensvragen ten tijde van oorlog. Met de verhalen en gedichten van Bertolt Brecht als uitgangspunt. Gebruikmakend van hun eigen persoonlijke ervaringen geven ze via dans, mime, rap en theater vorm aan de vicieuze cirkel, waarin geweld angst produceert en angst vervolgens weer geweld.

Osama Halal studeerde af in theater aan de Higher Institute of Dramatic Arts in Damascus in 2004. Hij is de oprichter van Koon Theater Group en regisseerde de eerste Syrische straattheatervoorstelling tijdens zijn tweede studiejaar. Halal won de prijs voor beste regisseur in het festival voor experimenteel theater in Cairo in 2009.

SCENOGRAFIE EN CONCEPT Osama Halal MET Bassam Abou Diab, Amer Albarzawi, Mayar Alexani, Rakan Altaji Alfarouqi, Haian Arshied, Antoine Bouguier, Stéphanie Kayyal, Ahmad Al Naffoury, Genwa Samhat DUUR 75’ TAAL Arabisch met Engelse boventiteling

De Syrische theatergroep Koon Theatre zal vluchtelingenjongeren uit Utrecht een theaterworkshop geven. Als resultaat zullen deze talentvolle jongeren een presentatie gegeven, op uitnodiging van Dancing on the Edge, Stadsschouwburg Utrecht en Stichting New Dutch Connections.