Dancing on the Edge Urgent artistic dialogues with the middle east

Tags

project

Cineblend meets Dancing on the Edge

Urgent artistic dialogues with the Middle East

De ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de resulterende vluchtelingenstromen geven de urgentie aan van een dialoog met de kunstenaars uit de regio. Het is nu voor iedereen duidelijk geworden hoezeer hun geschiedenissen verweven zijn geraakt met de onze –en in wezen altijd al zijn geweest. Deze stemmen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika geven ons een blik van binnenuit en tonen ons verrassende perspectieven uit de regio, waarbij kunst een cruciaal expressiemiddel is.
Op 3 november geven Dancing on the Edge en Cineblend een voorproefje van het festival door met verschillende deelnemende kunstenaars te praten en fragmenten uit hun werk te tonen. We concentreren ons op de manier waarop deze kunstenaars commentaar geven op hedendaagse urgente onderwerpen –en hoe ze met gebruikmaking van hun kunst omgaan met de heersende beeldvorming.

Deelnemende gasten zijn: Khalid BenGhrib (Marokko), Aya Musa/ Ayamus (Nederlandd), Akkari (Nederland/Syrië/Palestina), Adham Hafez Company (Egypte), De Hollanders (Nederland). Met een speciale presentatie van: Jol Alholo, Hannibal Saad (Syrië)

Gespreksleider is Özkan Gölpinar, toneelschrijver, journalist en raadslid bij de Raad voor Cultuur.