Dancing on the Edge Urgent artistic dialogues with the middle east

Tags

project

Moving Matters (2015)

Diverse (Festival) Artiesten

Op verschillende locaties van het festival wordt een roterend filmprogramma getoond in speciale kijkdozen en een minibios voor twee.

Met speciale dank aan Cinedans en Global Week for Syria.

Box 1
Programma 1 heet Shorts from the Middle East and North Africa met korte films van makers uit landen als Libanon, Egypte, Syrië, Palestina/Israël en Tunesië.

Love Dance door Shaymaa Aziz (Egypte)
Love Dance is een stop motion animatie film. In deze film draait het om de spanningen tussen twee geliefden die streven hun affectie lichamelijk te tonen, maar halverwege worden tegenhouden door hun eigen gevoelens van schuld en schaamte.

Mirage door Cristiano Carpanini (Frankrijk) en Nejib Ben Khalfallah (Tunesie)
Mirage is tevens onderdeel van de Miniatures: in één week tijd maakten verschillende kunstenaars korte dansperformances (miniatures) met als thema Liefde en de relatie tot de ander. Deze ‘choreographic exhibitions’ worden gepresenteerd als een dansroute langs verschillende bijzondere plekken.

99°  (2014) door Rawat Alzkaout (Syrië)
Opgesloten en zonder enige hoop of toekomst wordt het geschreeuw in je hoofd steeds luider. Gevoelens en gedachten komen in opstand, wanhopig op zoek naar vrijheid.

In A State of Urgency door Wafa’a Celine (Libanon/Frankrijk)
Choreograaf: Kazumi Fushigami
In a State of Urgency is een weerspiegeling van de emotionele staat van een vrouw met de (Libanese) staat waarin zij leeft: een bekende strijd tussen vechten om te leven en het verlangen om los te laten.

Wajd door Firas Roby (Israel/Palestina)
Wajd is het eerste Palestijnse kind dat geboren is van een vader die veroordeeld is tot vijf keer levenslang. Palestijnse gevangenen worden hun recht tot echtelijk bezoek ontzegd, in tegenstelling tot andere gevangenen. Tientallen gevangenen hebben geprobeerd hun sperma naar buiten te smokkelen, in de hoop een kind op de wereld te brengen. Zes van deze pogingen zijn tot nog toe geslaagd.

Sea Wind door Firas Roby (Israel/Palestina)
‘Het maakt mij niet uit wat uw geloof is! Het maakt mij uit wat u met uw geloof doet.’ – Ibrahim Nasrallah, Palestijnse dichter, schrijver, professor, schilder en fotograaf.

Box 2
Programma 2 heet #4Syria en bestaat uit een compilatie korte muziekvideo’s van Syrische muzikanten. Deze video’s zijn verzameld door Global Week for Syria middels het online platform #4Syria, dat Syrische muzikanten, verspreid over de aardbol, verbindt.