Dancing on the Edge Urgent artistic dialogues with the middle east

Tags

project

Nacht van de (Gast)vrijheid

Museumnacht (2015)

Ervaar, luister, dans, proef, heb lief en onderhandel met ons mee

Grenzen vervagen en Europa worstelt met de vraag hoe ver ze haar deuren open zet. Hoe gastvrij ben jij? Hoe ver durf jij je grenzen te verleggen? Zes ‘tafels’ staan symbool voor zes soorten ontmoetingen. Ontdek de wereld van de Zwarte, Rode, Gele, Witte, Blauwe en Zilveren Tafel in een programma vol installaties, muziek, een doorlopende theater/talkshow, dans, eten en ‘performative games’.

Black Table: To Oppose
De Marokkaanse choreograaf Khalid BenGhrib uit met Black Table kritiek op de macht en aantrekkingskracht van de Islamitische Staat.

19:00  Verschillende scènes  BG EXPOZAAL
20:00 Verschillende scènes BG EXPOZAAL
21:00 – 22.05  Volledige voorstelling BG EXPOZAAL
23:00 Verschillende scènes BG EXPOZAAL

Red Table: To Love
Hoe vanzelfsprekend is de liefde? Ervaar de beroemdste kussen uit de Egyptische filmgeschiedenis in a “short trip down memory lane” door  Lana El Sennaway. Of bekijk de miniatuur The Other I– een korte dansperformance – over gender en het lichaam, met de dansers Hazem Header en Ezzat Ismail van de NUT Dance Company (NDC), met muziek door Claudio Curciotti en kostuumdesign door Israa Elshorbagy (Egypte).

19:00 – 02:00 Installatie & korte dans voorstelling(en)
BG TUINZAAL

Yellow Table: To Negotiate
Is alles, álles, zelfs mijn liefde voor jou, een transactie? Over de waarde van geld en goederen in de huidige wereld. Met een installatie van Adrian Melis en een ‘performative game’ van De Hollanders en Adham Hafez Company (Egypte).

19:00 – 02:00 Installatie & ‘performative games’
BG FOYER

White Table: To Let Go
De Brakke Grond presenteert de expositie Wij twee samen van de Vlaamse illustrator Ephameron. Toen haar vader werd getroffen door dementie begon ze hierover te tekenen. Tien jaar lang documenteerde ze de ziekte. Begeef je in een labyrint van een beeldverhaal waarin woorden langzaam hun betekenis verliezen en je meegenomen wordt in een lang proces van loslaten.

19:00 – 02:00 Exhibitie Wij twee samen
BG WITTE ZAAL

Blue Table: To Taste
In een intieme en interactieve installatie exploreert de Libanese theatermaakster Lina ‘Issa de tong als een gebied (en symbool) waar verschillende smaken kunnen mengen, conflicteren of elkaar verrijken.

19:00 – 02:00 Intieme en interactieve installatie
BG FOYER

Silver Table: To Meet
Zilver staat voor Ontmoeting. Een doorlopende theater/talkshow van de Nachtgasten en gasten over theaternomaden en migrantenverhalen. Met muziek van Syrische muzikanten en een afterparty, waarbij gedanst kan worden.

19:30 – 20:30 Nachtgasten I: continue theater/talk show BG RODE ZAAL
20:30 – 20:50 Blue door  Jol Alholo, Hannibal Saad BG RODE ZAAL
21:00 – 22:00 Nachtgasten II: continue theater/talk show BG RODE ZAAL
22:00 – 22:20 Blue door Jol Alholo, Hannibal Saad BG RODE ZAAL
22:30 – 23:30 Nachtgasten III: continue theater/talk show BG RODE ZAAL

AFTER PARTY 00:00 – 02:00
Concert & after (dance) party door Koon Theatre Group & DJ’s BG RODE ZAAL