Dancing on the Edge Urgent artistic dialogues with the middle east

Nieuws

Sorry, geen resultaten gevonden.

8 - 18 november 2017

Dancing on the Edge Festival

 

Met cutting edge dans, theater en installatiekunst presenteert Dancing on the Edge Festival van 8 tot en met 18 november de artistieke uitwisseling tussen Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Dancing on the Edge is de thuisbasis voor alles wat de grens overschrijdt: een platform voor culturele vervloeiing, gewaagde kunst en avontuurlijke bezoekers.   

Dancing on the Edge gelooft in de kracht van kunst als een laboratorium waarin het experiment, de ontmoeting, en op sommige momenten de meer pijnlijke kanten van onze samenleving zichtbaar worden gemaakt . Kunst die onze wereld groter maakt door altijd vragen te blijven stellen in plaats van simpele antwoorden te zoeken. Zonder kant-en-klare oplossingen, maar met aandacht voor gelaagdheid, veelzijdigheid, en bovenal menselijkheid. Daarom is er dit jaar extra aandacht voor nieuw werk en (doorlopend) artistiek onderzoek.

Deze 6e editie van het festival markeert het 10 jarig bestaan van Dancing on the Edge. In de afgelopen 10 jaar brachten we kwalitatieve en innovatieve internationale podiumkunsten naar Nederland die een complexe en diverse kant van het Midden-Oosten lieten zien. We leven in een tijd waar grenzen aan de ene kant vervagen en aan de andere kant juist verharden. Een tijd die vraagt om een nieuwe theatertaal en vernieuwende festivalformats, inclusief online optredens, ontmoetingen op het podium, en meer open spaces.

8-12 nov           Den Haag | Korzo & Zuiderstrandtheater

10-14 nov         Amsterdam | Podium Mozaiek & Frascati

13-16 nov         Utrecht | Het Huis  &  Stadsschouwburg Utrecht

17-18 nov         Rotterdam | Theater Rotterdam

Kun je niet wachten? Lees hier alvast ons Festival Magazine: