Dancing on the Edge Urgent artistic dialogues with the middle east

Tags

project

A Ticket to Atlantis

(LIBANON/SYRIË/NEDERLAND)

Een interactieve, meeslepende locatievoorstelling-aan-zee

Wat als de zee een geheugen en een stem had? Wat zou ze ons vertellen over de lichamen die in haar gezwommen, gezeild en gevist hebben en die in haar verdronken zijn? In A Ticket to Atlantis onderzoeken Lina Issa en Mayar Alexan de relatie tussen het menselijk lichaam en de zee. Ze nemen het publiek mee op een zoektocht naar lichtheid, een staat waarbij de last van identiteit los kan worden gelaten. Door middel van ervaringen, getuigenissen en beelden van migranten die over zee gereisd zijn, zoeken ze het verband tussen de drang van vluchtelingen een veilig heenkomen te vinden en de oude mythe van Atlantis, de utopische verloren en verzonken stad.

Deze vragen resulteren in een multidisciplinaire voorstelling, die documentaire elementen en poëtische, dichterlijke elementen vervlecht en zo de beweging, visuals en tekst inspireert. De voorstelling gaat over een ontmoeting met het onbekende, een Utopia, met eenzaamheid, met de natuur en met onszelf.

concept Lina Issa, Mayar Alexan performance Lina Issa, Mayar Alexan, Santiago Córdoba muziek/geluid Santiago Córdoba lichtontwerp Alaa Minawi coproductie Dancing on the Edge
met dank aan Mehyar Bsraoui, Reem Helou, Mohamed AlHwuidi, Hameed AlHowidi, Natasja Van ’t Westende, Merwe Ceyhan duur 75′ taal Engels (en wat Arabisch)

NEDERLANDSE PREMIÈRE

Photo © Alia Haju

Wat praktische info: A Ticket to Atlantis speelt zich af op één van Neerlands mooiste podia: het strand van Scheveningen. Naast een adembenemende locatie, mogelijk ook fris tijdens de Nederlandse herfst. Wij zullen de nodige maatregelen treffen om het publiek warm te houden tijdens de voorstelling, maar we raden iedereen aan zich aan te kleden voor de kou en voor een wandeling over zand. Check onze website in de dagen voorafgaand aan de voorstelling.

EXTRA: Tijdens het nagesprek met de makers in een locatie van het Zuiderstrandtheater wordt er warme soep geserveerd. Deze is alleen beschikbaar als die vooraf is besteld via deze link!

Het is ook mogelijk om vervoer te boeken van en naar Korzo op 8 november, of van en naar Podium Mozaiek op 10 november. Met deze bus bent u op tijd terug voor de openingsavonden.

Op 8 november, vertrekt de bus om 15:45 van Korzo. Boek hier uw plek.

Op 10 november, vertrekt de bus om 14.45 van Podium Mozaiek. Boek hier uw plek.