Dancing on the Edge Urgent artistic dialogues with the middle east

Tags

project

Grand Voyage

Ryan Djojokarso (DOX) & Ossama Halal (Koon Theatre Group)

(SYRIË/LIBANON/NEDERLAND)

Een multidisciplinaire voorstelling over diversiteit en uniformiteit

Wordt het gevoel van schuld, zoals die bestaat in een gemeenschap, gedragen door het individu? Als één persoon zich afkeert van een groep en in individualiteit vervalt; wordt diegene dan belast met een andere vorm van schuld? Grand Voyage wil de gevoeligheden van het individu in de groep testen. De voorstelling is een reis die verschillende vormen aanneemt, van brutale roadtrip tot processie, van vlucht tot kruistocht, van bedevaart tot protestmars. Een reis waarbij de reizigers net zoveel naast elkaar als tegenover elkaar komen te staan.

Grand Voyage is een voorstelling voortgekomen uit een internationale uitwisseling tussen het Utrechtse theatergezelschap DOX en Koon Theatre Group (Syrië, Libanon). Beide gezelschappen staan bekend om hun multidisciplinaire, energieke, en fysieke theater en zijn in staat grote onderwerpen op een lichte toon te brengen. Hun benadering en manier van onderzoek zijn echter compleet verschillend, wat deze samenwerking iets maakt om naar uit te kijken.

choreografie & regie Ryan Djojokarso, Ossama Halal performance Antoine Bouguier, Stephanie Kayal, Sarah Mashmoushy, Hani Andary, Nadine Wijshoff, Jeffrey Loewenicht artistieke leiding DOX Hildegard Draaijer dramaturgie Victor Mentink muziek Singhkeo Panya, Sophie Margat technische regie Karam Abu Ayash coproductie DOX, Koon Theatre Group, Dancing on the Edge duur 30’ language no problem