Dancing on the Edge Urgent artistic dialogues with the middle east

Tags

project

Installatie: Siesta

(SYRIË/DUITSLAND)

Mey Seifan

Van dromen tot nachtmerries en vice versa

Wat gebeurt er met onze dromen als we ergens tijdelijk wonen of op doorreis zijn? Als we in een gevangenis zitten, in een vluchtelingenkamp, in niemandsland, of in een tent? Misschien zelfs een zee van tenten, een stad van stoffen?

Tijdens de oorlog in Syrië zijn en worden steden verwoest. Inwoners vluchten en bouwen steden van stof, hopend dat die voor korte verblijf zijn. Maar na zes jaar wonen zij nog steeds in deze steden, die hun hoop, verlangens, en dromen symboliseren. Syrische choreograaf Mey Seifan heeft deze dromen verzameld in een “archief van dromen”.

De interdisciplinaire voorstelling/installatie Siesta vervolgt haar onderzoek: performer en bezoeker bouwen samen een kamp en ontwerpen een tocht van lichten, geuren, beelden en geluiden die een dromerige sfeer en logica verbeelden. Duikend in het collectieve bewustzijn van dromende Syriërs, begint de bezoeker zelf te dromen.

concept Mey Seifan dramaturgie Ziad Adwan muziek David Hermann, Shadi Ali decorontwerp Theresa Scheitzenhammer medewerkers Mert Akbal, Anna Banout, Rami Farah

Met dank aan Kulturreferat der Landeshauptstadt München.

Dit project is onderdeel van Meet the Artist – Open Studio waar het werk van Mey Seifan (door Ziad Adwan) gepresenteerd zal worden.