Dancing on the Edge Urgent artistic dialogues with the middle east

Tags

project

Installatie: KASHASH

Alma Salem

(SYRIË)

#SyriaSixthSpace #KASHASH #Syria #Freedom #Fly

Sinds 2011, het begin van de Syrische opstand, staat de verdwijning van meerdere duiventrainers (kashash) symbool voor de brandende lucht boven Syrië. De daken van de steden, als het nog daken en geen puinhopen zijn, werden voorheen door kashash gebruikt, maar worden tegenwoordig bezet door verschillende autoriteiten.

Samen met 22 kunstenaars, schrijvers en denkers uit 10 landen, verkent curator Alma Salem de traditionele Syrische praktijk van duiventrainen, de verhalen daarachter en haar plek in het collectieve Syrische bewustzijn. KASHASH, de kunstwerken, de kunstenaars, de onderzoekers en de duiven hernemen de daken als persoonlijke en intieme ruimtes.

KASHASH is een artistiek onderzoeksproject gepresenteerd in een tentoonstelling bestaande uit videoinstallaties, een fotoserie, essays, een Virtual Reality experience en een guerrilla graffiti campagne. Een publicatie van het hele project is aanstaande in de lente van 2018. KASHASH is het eerste project van Syria Sixth Space, een nieuw onafhankelijk, non-fysiek, hedendaags, curateel platform. Een conceptuele ruimte waar kunstenaars en publiek elkaar kunnen ontmoeten, zonder beperkingen als landsgrenzen, geografische locatie en (mogelijke) censuur. Het stimuleert nieuwe digitale en virtuele kunstvormen en poogt het onzichtbare, zichtbaar te maken.


Deelnemende auteurs & kunstenaars: Hassan Abbas (academicus en schrijver), Rasha Abbas (schrijver), Basel Abdo (techneut en IT specialist), Ziad Adwan (scenarioschrijver), Dima Al-Chukr (criticus en schrijver), Abed Al-Hakwati (filmmaker), Sarmad Al-Jilane (activist en journalist), Abdullah Alkafri (scenarioschrijver en manager podiumkunsten), Jumana Al-Yasiri (onderzoeker en manager podiumkunsten) Khaled Barakeh (beeldend kunstenaar), Ibrahim Fakhri (graffiti/visual artist), Omar Imam (fotograaf), Hanan Kassab Hassan (art scholar en schrijver), Liwaa Yazji (filmmaker, schrijver en dichter), Anita Mouccadem (ontwerpster), Khalil Younes (beeldend kunstenaar), Marieke Odekerken (fotograaf), Astrid Rijbroek (academicus), Mey Seifan (choreograaf), Liwaa Yazji (filmmaker, schrijver en dichter), Natasja van’t Westende (programmeur en manager podiumkunsten), Wannous Dima (criticus en schrijver), Esther Wienese (schrijver).

curator Alma Salem productie Syria Sixth Space coproductie Dancing on the Edge

KASHASH is een doorlopende tentoontstelling met gratis toegang. Curator’s tours kunnen bezocht worden met een reservering.

Openingstijden

Den Haag Korzo / 8 nov 18.00-20.30 & 22.00-23.00) / 9 nov 15.30–20.30

Amsterdam Podium Mozaiek / 10 nov 17.00–20.30 & 22-23.00 / 11 nov 15.00-21.00

Utrecht Stadsschouwburg Utrecht / 15 nov 18.30–20.30 / 16 nov 16.30–20.30

Rotterdam Theater Rotterdam / 18 nov 16.00 – 20.30

In de KASHASH Talks, open gesprekken die gehouden worden tijdens Dancing on the Edge Festival, duiken curator Alma Salem en haar gasten de diepte van de onderliggende thema’s van het project in.  Toegang tot deze gesprekken is gratis.

Duif ontwerp © Ibrahim Fakhri. Kijk voor meer info over dit project op www.almasalem.com