Dancing on the Edge Urgent artistic dialogues with the middle east

project

Bagdad (Guest program)

FRASCATI PRODUCTIES / MONTY / ENKIDU KHALED & CHRIS KEULEMANS

Zowel Keulemans als Enkidu groeiden op in Bagdad. In hun documentaire theatervoorstelling wisselen de twee mannen beelden uit: zowel van schietpartijen en ontvoeringen in het chaotische Bagdad van 2005 als van een idyllische Paaszondag in 1967 op het groene gazon voor de Anglicaanse kerk. Al vertellend bieden ze twee totaal verschillende perspectieven op een stad die gaandeweg leegbloedt.

Vertellen ze de waarheid? Zijn hun herinneringen intact of vergiftigd door de harde gruwel? Bagdad gaat over jongens die op vlinders jagen en mannen die moorden, over de lichten langs de oevers van de Tigris en een krankzinnige kidnap in het Bagdad van vandaag, over pijn en het paradijs.

van en met Chris Keulemans , Khaled Enkidu video Dhyaa Joda soundscape Ata Güner installatie Moayed Joda artistiek adviseur Joachim Robbrecht foto Karin van de Wiel coproductie Frascati Producties, MontyProducties, Jamaay el Irakya

Bagdad is gastprogrammering bij Dancing on the Edge Festival. Kaarten voor deze voorstelling zijn te koop via de Frascati website.